Geert de Vries

Van Velzen

Geert de Vries

(Delft, 1961), tekstschrijver/journalist

Als geboren en getogen Delftenaar houd ik zielsveel van mijn stad. Delft heeft mij veel gegeven, waaronder de liefde voor de muziek. In 1976, op 15-jarige leeftijd, raakte ik door het album ‘Best Kept Secret’ verslaafd aan Alquin. Organisten Piet van Amstel en Jan J. van den Berg lieten mij de hemelse orgelmuziek ontdekken. En de virtuoze fluitist Ronald Snijders was (en is) mijn jazz-goeroe. En zij zijn niet de enigen die vanuit Delft een hoofdrol speelden en spelen in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Reden genoeg om ze in de stad eer te betonen. Na de lancering van de Kunstwandeling Delft in 2020 ontstond daarom het idee voor de Delft Music Tour. Het in 2021 door Aad Sosef en Harry van Adrichem geplaatste Tee-Set monument gaf extra inspiratie. Met de hulp van collega en vriend Pieter Harcksen, en met financiële steun van de gemeente en een particuliere donateur, is mijn droom nu uitgekomen. Trek de wandelschoenen aan en geniet!