14. Jody Bernal

Jody Bernal

14. Jody Bernal

Jody Bernal scoort in 2000, op 18-jarige leeftijd, een internationale megahit met de remake van het Argentijnse zomernummer ‘Que Si, Que No’. Meer hits volgen, zoals ‘Oh Bambolero’, ‘Un Beso Mas’, ‘Me and You’, ‘Dreams’ en ‘Chica Bonita’. Na ups en downs is Jody Bernal nog steeds zeer actief in de muziekwereld, als succesvolle dj en zanger. Dinsdag 19 juni 2001 gaf Jody Bernal op de Markt zijn eerste grote televisieoptreden in het programma Staatsloterij Muziekland. Pizzeria Stromboli (Markt 6) is zijn favoriete Delftse restaurant.

Bekijk hier de video’s van Jody Bernal

Achtergrondinformatie

Jody Bernal wordt geboren op 12 november 1981 in Bogota, Colombia. Als hij bijna drie maanden oud is, wordt hij geadopteerd door een Nederlands gezin. Hij groeit op in Delft.

Jody’s grootste hobby is zingen. Op zijn achtste zingt hij samen met zijn neef in de Delftse jongensgroep De Buddy’s. Met die band doet hij mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman met een uitvoering van Non, Non, Rien N’A Changé van Les Poppy’s. 

In 2000, op 18-jarige leeftijd, scoort Jody een internationale megahit met de remake van het Argentijnse zomernummer ‘Que Si, Que No’. Meer hits volgen, zoals ‘Oh Bambolero’, ‘Un Beso Mas’, ‘Me and You’, ‘Dreams’ en ‘Chica Bonita’. Hiervoor krijgt hij talloze prijzen en gouden platen. 

In 2006 maakt Jody een comeback met zijn deelname aan het SBS6-programma Sterren dansen op het ijs. Hij verliest in de finale, maar krijgt wel een contract aangeboden bij Holiday on Ice. Hij schaatst hierdoor mee in hun Fantasy-show. Verder vertolkt Bernal de rol van Joe in de musical Fame, die vanaf september 2007 in de theaters te zien is.

Als Jody’s interesse in house music groeit, gaat hij zijn eigen muziek produceren. Hij begint met DJ’en en wordt omarmd door de Amsterdamse clubscene. Jody’s geluid, een populaire mix van house, disco en all-time hits, zorgt ervoor dat de promotors van landelijke evenementen zijn gepassioneerde DJ-set boeken.

Jody Bernal heeft op veel evenementen opgetreden, zoals Valtifest Festival, Solar Festival, Bungalup, Freshtival, Wish Outdoor, Amsterdams Verbond en nog veel meer. Hij is zijn eigen clubconcept begonnen, ‘Sjiek de Friemel’, dat een populair evenement is in drie grote steden in Nederland. Als DJ en zanger werpt al het harde werk van Jody zijn vruchten af. Zijn zomerse dance-single ‘La Colegiala’, een samenwerking met The Boy Next Door en Fresh Coast, domineert in 2017 de hitlijsten in verschillende landen. In 2021 brengt hij onder zijn eigen platenlabel Berraco Records het nieuwe zomerse nummer ‘Papacito’ uit.

Meer info: https://jodybernal.nl/.