Over de initiatiefnemers

Delft Music Tour – Walk of Fame is een initiatief van Pieter Harcksen en Geert de Vries, tevens initiator van Kunstwandeling Delft. De gratis interactieve muziekwandeling heeft twee doelen: eer betonen aan bekende en onbekende Delftse artiesten en musici van vroeger en nu, en Delft op de kaart zetten als dé muziekstad van Nederland. Dit onder het motto: Er zit muziek in Delft!
Pieter links en Geert rechts

Geert de Vries

(Delft, 1961), tekstschrijver/journalist

Als geboren en getogen Delftenaar houd ik zielsveel van mijn stad. Delft heeft mij veel gegeven, waaronder de liefde voor de muziek. In 1976, op 15-jarige leeftijd, raakte ik door het album ‘Best Kept Secret’ verslaafd aan Alquin. Organisten Piet van Amstel en Jan J. van den Berg lieten mij de hemelse orgelmuziek ontdekken. En de virtuoze fluitist Ronald Snijders was (en is) mijn jazz-goeroe. En zij zijn niet de enigen die vanuit Delft een hoofdrol speelden en spelen in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Reden genoeg om ze in de stad eer te betonen. Na de lancering van de Kunstwandeling Delft in 2020 ontstond daarom het idee voor de Delft Music Tour. Het in 2021 door Aad Sosef en Harry van Adrichem geplaatste Tee-Set monument gaf extra inspiratie. Met de hulp van collega en vriend Pieter Harcksen, en met financiële steun van de gemeente en een particuliere donateur, is mijn droom nu uitgekomen. Trek de wandelschoenen aan en geniet!

Pieter links met Geert

Pieter Harcksen

(Rotterdam, 1955), tekstschrijver, producent/regisseur en muzikant

Toen collega Geert de Vries mij benaderde met zijn idee werd ik meteen enthousiast. Delft heeft in mijn werkzame leven altijd een rol gespeeld. Geert en ik werkten samen op het kantoor van De Tekstgroep aan het Noordeinde in Delft. Begin jaren tachtig zat ik op de redactie van de Delftse/Westlandse Courant aan de Verwersdijk. Behalve tekstschrijver en producent-regisseur van videoclips en commercials ben ik ook muzikant (gitarist). Mijn eerste bandje begon ik in Delft. We repeteerden en traden op in studentensociëteit Tyche aan de Oude Delft 123. Later speelde ik in The (frozen) Frog. Tegenwoordig heb ik een communicatiebureau en maak ik muziek met mijn vrienden van De Polderband. In de Delft Music Tour komt voor mij alles samen: werk, hobby’s, vriendschap en de liefde voor Delft.