20. Mannen van Vermeer

Van Velzen

20. Mannen van Vermeer

De Delftse band Mannen van Vermeer (MVV) speelt Nederlandstalige nummers met eigenzinnige teksten die door zanger Willem Overgaag worden gedeclameerd. Inmiddels omvat het repertoire meer dan vijftig nummers. Teksten en muziek zijn van eigen hand. MVV treedt regelmatig op in Delft en omstreken, onder meer in het Rietveld Theater.

Bekijk hier de video’s van de Mannen van Vermeer

Achtergrondinformatie

Mannen van Vermeer (MVV) ontstond begin 2002 met als doel een eenmalig optreden te verzorgen tijdens het Voorschot Festival in Theater de Veste. De band bestond in eerste instantie uit zes vaders van kinderen van de Jan Vermeerschool uit Delft. Het succes inspireerde de Delftse zesmansformatie zodanig dat ze in de loop van de jaren zijn uitgegroeid tot een serieuze band die elke zaal plat speelt.
MVV heeft een totaal eigen sound die zich moeilijk in een hokje laat plaatsen. Als je er dan toch een label aan moet hangen, noem het dan maar ‘Nederlandstalige Parlando’ op melodieuze wijze gebracht. Dichterlijke tekst met onverwachte wending. Soms een beetje vreemd, soms melancholiek, maar altijd hartstochtelijk, innemend en meeslepend. In 2007 verscheen de cd ‘Levende lijven’; een live registratie van het concert in Speakers Delft.
Twee jaar later bracht MVV de cd ‘Zeker’ uit. Het album telt tien Nederlandstalige nummers, waaronder ‘Geef je maar over’ en het door de Delftse auteur Jan van der Mast geschreven ‘Kus op de Boterbrug’. De muziek varieert van rustig, haast jazzy tot aan stevige rock.

Bezetting
Aad Derwort: keyboards / piano / accordeon
Bart Swinkels: gitaar
John van Halderen: basgitaar
Chris de Weijer: drums
Gunter Weber: saxofoon
Willem Overgaag zang
Luca Warmer: gastmuzikant zangeres

Meer informatie: www.facebook.com/mannenvanvermeer.