6. Stitch

Beth hart

6. Stitch

De Delftse popgroep Stitch kreeg in 1983 landelijke bekendheid met de single ‘Jessica’s Mornings’. De band ontstond in 1980 in Café De Joffer in de Nieuwstraat en toerde door het hele land. Na een laatste optreden in 1985 viel Stitch uiteen. In 1997 volgde een geslaagde reünie en de uitgave van een cd. Daarop stond uiteraard ook ‘Jessica’s Mornings’.

Bekijk hier de video’s van Stitch

Achtergrondinformatie

De hoogtijdagen van Stitch beslaan de periode 1980-1985. De oorspronkelijke bezetting van de band bestond uit Luuk Braun (drums), Kees Mension (zang), Michiel Jansen (gitaar), Clemens Steenweg (keyboards) en Ron van der Toolen (bas). De groep blonk uit in funk-rock, in de stijl van het later bekende Level 42, en trad door het hele land op. Bij NCRV Los Vast van Jan Rietman speelde Stitch live twee songs op een zaterdagmiddag in Hilversum. 

Echt bekend werd de band door de langzamere nummers. De in 1983 op single uitgebrachte dromerige ballad ‘Jessica’s Mornings’ kreeg veel airplay via de VARA-radio. Frits Spits draaide het nummer weken lang in de Avondspits en de plaat was ook vaak te horen bij VARA-dj Peter Holland en AVRO-coryfee Meta de Vries. Toch werd het helaas geen hit. Ook de tweede single ‘Dog’s life’ haalde niet de hitlijsten. Na een laatste optreden in 1985, op de Leidse studentensociëteit Minerva, viel Stitch uiteen. In 1997 volgde een geslaagde reünie en de uitgave van een cd. Daarop stond uiteraard ook ‘Jessica’s Mornings’.

Van de bandleden van Stitch is Luuk Braun nog de meest actieve. Hij zette in 2016 het project Symphonic Rock Night op. Een grote theatershow met negen profmuzikanten uit het hele land (van Limburg tot Friesland), die de muziek van Pink Floyd, Genesis, Yes, Rush, Marillion, Solution, Focus, Kayak en Earth and Fire spelen. Met om de twee jaar een compleet ander repertoire. De band trekt van het begin tot heden volle zalen. Zie https://www.symphonicrocknight.nl/.