8. Delft Chamber Music Festival

Van Velzen

8. Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival is sinds de oprichting in 1997 uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. Het festival staat bekend om zijn intieme setting rond de Oude Delft. De Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft is al jaren het hart van het festival. In juli/augustus 2023 vindt de 26e editie plaats.

Bekijk hier de video’s van het Delft Chamber Music Festival

Achtergrondinformatie

Het Delft Chamber Music Festival werd opgericht door violiste Isabelle van Keulen. Zij was de artistiek leider van de eerste tien edities. In 2007 nam violiste Liza Ferschtman het artistiek leiderschap gedurende vijftien jaar over. Sinds 2021 is pianiste Nino Gvetadze artistiek leider. Zij nodigt in de zomer de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het prachtige historische decor van Delft en omgeving te musiceren. In een feestelijke, zomerse en intieme setting worden de meest bijzondere en unieke programma’s ten gehore gebracht. Voor meer informatie en tickets: https://delftmusicfestival.nl/nl.

De Georgische pianiste Nino Gvetadze is geboren en getogen in Tbilisi. Daar studeerde zij bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. Na haar afstuderen verhuisde zij naar Nederland om te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Zij leidt een actief internationaal muziekleven als solist en kamermusicus. Haar uitvoeringen worden geprezen door veel critici in heel Europa en Azië. Nino ontving verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs op het internationale Franz Liszt-pianoconcours 2008. Ze werd de winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010.

Foto: Delft Chamber Music Festival